Събота, 28- ми Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Биология

Антитела и антигени по имунологияАнтитела и аутопротутијела
Антитела у здравственим ВС аутопротутијела у болести
Здрав имунолошки систем ствара много различитих антитела. Међутим, када је имунолошки систем реагује са еррс и телесних протеина, производи аутопротутијела.

Антитела су беланчевине које производи имунолошки систем се из тела у продавницама иммуноглобулин протеина. Здрави нормалан имунолошки систем ствара антитела у настојању да заштити нас. Имунолошког система ћелија производи антитела реагују кад су са страним антиген протеина, као што су инфективних организама, токсини и полен. У било којем тренутку, тело има велики вишак антитела, укључујући и специфична антитела које циљају на хиљаде различитих антиген. Висок ниво антитела су знак здрава, нормална-функционисање имунолошког система.
Имунитет
Антитела заштитити нас од болести. Када смо изложени инфективних организама, на пример на хепатитис А вирус (хав), те развијати хав инфекције, наш имуни системи производи антитела која циља и реагују са хав. Ови хав антитела узрокују цјеложивотно заштиту од наших развијању хепатитиса А опет на накнадне излоӕености за хепатитис А вирус.
Иммунологицаллы говорећи, хепатитис А антитела (хав АБ) тиме узроковати имунитет или заштиту од наших развијању хепатитиса А опет. Дакле, људи који су некад имали хепатитиса А имати трајан имунитет на хепатитис А.
Активних и пасивних антитела
Вакцине садрже третирати концентрације заразних агентима. Третмана, обично топлотног или хемијског пензионисање, чини организму импотентан или неспособни за изазивање инфекције. Међутим, третира материју трикови наш имуни систем и активно реагује у производњи антитела против заразних организам. На пример, узрок Полио вакцине за нас, да се производе Полио антитела. Та антитела, који се активно продукцији наше имуни системи, штити нас од развијања Полио након контакта са Полио вирус.
Пасивна антитела су антитела сконцентрисан у одређеним вакцине. Пасивна вакцине се дају у случајевима у којима нема времена за наш имуни систем произвести антитела, након излагања. На пример хепатитиса Б имуни глобулини или ХБИГ је пасивни вакцина која садржи антитела на хепатитис Б вирус. ХБИГ добија одмах након унваццинатед појединце, нпр за време порођаја новорођенчади су изложени хепатитис Б. Пасивна антитела последња 3 месеца. Дакле, они штите нас од болести до нашег имунолошког система
ИГА, ИГМ и ИгГ антитела
Постоје 5 класа иммуноглобулин протеин: иммуноглобулин А (ИГА), иммуноглобулин Г (ИгГ), иммуноглобулин Д (ИгД), иммуноглобулин М (ИГМ) и иммуноглобулин Е (ИгЕ). Нормално, наше тело садржи довољно износе сваког од тих иммуноглобулинс, који су доступни за наше тело треба за производњу антитела.
Након излагања заразним организмима или вакцине, наш имуни системи брзо произвести ИГМ и ИГА антитела, која су најраније антитела видио након инфекције или вакцинације. У склопу недеље, наш имуни системи почети производити ИгГ антитела. ИГА и ИГМ антитела су кратке глуму и разбити у року од неколико недеља до месеци. ИгГ антитела су дуготрајног, у већини случајева за трајан живот.
У тестирање за дијагностицирање инфекција или аутоимуни условима, тестови за оба ИГМ и ИгГ антитела се често користе. На пример, у сумњивим целијакија, болесници су тестирани за ИГМ и ИГА глутенски епитопи антитела. ИгЕ антитела развијају током алергијске одговоре и паразитске инфекције. Нивоа ИгЕ антитела на одређене аллергенс се користе за дијагнозу алергијске условима. Због алергије подстакнути имунолошки одговор, високог нивоа ИгЕ тенденцију погоршати или погорша симптоме у људи који су аутоимуни поремећаји. На пример, у болесника са гушавост, виша ниво ИгЕ се види у људима који су најгоре симптоме или најтежи случајеви.
Иммуноглобулин Недостаци
У лице са наследна условима узрокује ниске нивое специфичних иммуноглобулинс, имунолошког система неће бити ефективна у борби против болести. Разне иммуноглобулин нивоа мјерено помоћи дијагнозе имуни недостатак ових услова.
Аутопротутијела
Када је имуни систем је слаб и неефикасан, она реагује неумјесно. Када је имунолошки систем погрешно реагује на протеинска компоненте наше тело сопственог ткива и ћелија, производи аутопротутијела. Аутопротутијела да устрају допринети аутоимуна болест развој. Специфични аутопротутијела јављају у специфичним аутоимуне болести. За случајеве, штитњаче аутопротутијела су видели у појединаца са аутоимуне болести штитњаче.
Аутопротутијела као бележи болести
Одређене антитела, као што су анти-нуклеарних антитела (АНА), које укључују број различитих субтыпес се видети у многим различитим аутоимуни поремећаји. АНА се може видети у ниским титерс људима без болести који показују доказ аутоимуне болести, али нема знакова болести.
У дијагностицирање заразних болести, као што су хепатитис, хепатитис антитела покажу доказ о било прошлости или тренутним инфекције или пре вакцинације, вакцине, ако су доступни. У лице са клинички знаковима и симптомима аутоимуне болести, тестови се користе за аутопротутијела помоћи дијагнозе одређене услове. Особе са симптомима ЛУПУС, на пример, који имају позитиван АНА тест морају имати друге конкретнија тестирања како би се њихов дијагнозе стање.
Тхе паттерн видети у АНА тест резултат указује на оно што је могуће антитела су присутна. У системски ЛУПУС, тестови за двоструким насукан (дс) ДНА антитела су позитивна, и корисне у системски ЛУПУС диференцира од других поремећаја везивног ткива.


Материала е изпратен от: Цвятка Георгиев
Изтегли материала