Пон, 30- ти Ноември
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / География

Азорски острови


Развитието на острова до голяма степен се дължи на американската военновъздушна база Лажеш на о. Терсейра, разположена недалеч от главния град Ангра ду Ероижму. В тази база спират за зареждане американските самолети на път за Персийския залив при първите войни там, както и за последната срещу Ирак. Азорските острови бяха домакин и на срещата в средата на март 2003 г. на Буш с европейските му съюзници Тони Блеър, Хосе Мария Аснар и тогавашния португалски премиер Жозе Мануел Дурао Барозу, след която прозвуча последния ултиматум към Саддам Хюсеин преди да започне войната.

На Азорите вече има изградени туристически бази, разположени са хотелски вериги и други обекти за отдих. Освен това, могат да се видят някои паметници на католическата църква.

На островите, туризмът е новият икономически сектор,
който тепърва набира скорост. Местните жители обаче са предприемчиви, не е нужно десетилетия да им се обяснява какво означава в превод инфраструктура и вече са инвестирали в летища на всеки от островите, строят пътища, нови хотели, като всички стаи по правило са с изглед към океана.

Атракциите все още не са особено развити, но за туристите е невероятно преживяване да видят обичайното развлечение на местните през лятото - гонитба с бикове по улиците на Ангра ду Ероижму.

Фермите и земеделските имоти тук са малки и се отделени една от друга с ниски каменни огради от вулканични камъни.

Жителите на о.Терсейра са наследници на първите заселници от Португалия, доведени на островите от фламандеца Яком де Брюге между 1460 и 1470 г. Името си островът получава, защото бил открит след съседните Санта Мария и Сао Мигел. Жителите на Азорските острови са силно религиозни католици и броят на църквите е впечатляващ за население


Материала е изпратен от: Имдат Халил
Изтегли материала