Петък, 28- ми Януари
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Банков маркетинг


Тава са всички онези физически и юредически лица, спрямо които банките извършват пазарно сигментиране с цел да се формират хомогенни групи- потребители на банкови услуги, предлагани достатъчно широк и пълен асортимент.  1. ДСК

Банката е основана под името Държавна спестовна каса (ДСК) през 1951 година с решение на Министерския съвет. В нея са включени държавната Пощенска спестовна каса и национализираните кооперативни популярни банки и земеделски кредитни кооперации. Към ДСК е прехвърлено и обслужването на частните влогове в Българска народна банка. Тя получава изключителни права за приемането на влогове от частни лица в страната. Първоначално те са използвани изключително за кредитиране на държавата, като от средата на 60-те години банката получава възможност да отпуска потребителски кредити и кредити за жилищно строителство на частни лица. До 1971 година тя се ръководи от Министерството на финансите, а след това - от Българска народна банка.

След срива на социалистическата икономика от края на 80-те години ДСК е една от последните приватизирани държавни банки. През 1999 година тя е преобразувана в изцяло държавно акционерно дружество и приема сегашното си име. Приватизирана е едва през 2003 година, когато е купена от унгарската банка ОТП. През следващите години ДСК създава няколко специализирани предприятия за финансови услуги: ДСК Управление на активи, ДСК Гаранция (общо застраховане), ДСК Лизинг, ДСК Турз, ДСК Родина (пенсионно осигуряване).

Банка ДСК (до 1999 година - Държавна спестовна каса) е българска банка със седалище в София, специализирана в работата с дребни клиенти.


Материала е изпратен от: Димитър Тодоров
Изтегли материала