Петък, 28- ми Януари
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на Албена Турист Сървиз АТС ЕООДМАРКЕТИНГОВ АНАЛИЗ НА ПАЗАРА


Акцент в предлагането през 2002г. ще бъде популяризирането на програмите на NECKERMANN и TUI, не само в София, където конкуренцията по отношение на тези продукти е изключително голяма. Стремежът е във всички градове, където “АТС” има бюра да се наложат на пазара програмите на световните туроператори. Един от недостатъците на досегашната политика на фирмата е , че бюрата на “АТС” са отъждествявани единствено и само с туристическия продукт на“Албена”.

Потенциалът на “АТС” е много по-голям. Оцеляването на една туристическа фирма на пренаситения пазар налага разнообразяване на предлагането и ценова политика ,насочена към реализиране на печалба чрез по-големи обеми. Клиенти се привличат с цената на бонуси и отстъпки от комисиона, а също и с правилно ориентирана рекламна стратегия.

“Албена Турист Сървиз” се е концентрирала в предлагането само на висококачествени програми ,както в България , така и в чужбина.

Проблем е ,че все по-малко българи могат да си позволят почивка или екскурзия и търсят много ниски цени. От друга страна се увеличават фирмите, които в повечето случаи без необходимите

лицензи , предлагат туристически услуги със съмнително качество, но на ниска и атрактивна цена. През 2002г. маркетинговата политика на “АТС” в много по-голяма степен ще се ориентира към специфичното търсене в различните региони на страната.

На пазар-София през изминалата 2001г. се наблюдава пренасищане от фирми предлагащи различни туристически услуги, в т.ч.

продукта на NECKERMANN, TUI , ITS и други световни туроператори. Наред с вече съществуващите от повече от 3-4 години оторизирани агенти на тези туроператори като ”ТУРИСТ СЪРВИЗ”, “ПОЛИ ТУРС” , “ДМ ТРАВЪЛ” и “АТС”, от тази година и “ФИЕСТА ТРАВЪЛ” и “АСТРАЛ ХОЛИДЕЙЗ” оферират целия спектър от програми на световните туроператори.


Материала е изпратен от: Meymin Aliev Saliev
Изтегли материала