Петък, 28- ми Януари
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на Албена Турист Сървиз АТС ЕООД


Чрез договор с “BG TOURS” от м. ноември 2001г. “АТС” вече предлага програмите на всички световни туроператори, засега без

инсталиран терминал. Целта е този тип продукт да се превърне в приоритетен през 2002г., наред с този на кк”Албена”.


ПОТРЕБИТЕЛСКИ АНАЛИЗ


По отношение на вътрешния пазар клиенти на “Албена Турист Сървиз” са основно семейства с деца, млади хора /25-30г./ с добър социален статус, студенти и абитуриенти, ползващи специализираните ни оферти за тези празници в страната и чужбина.

Корпоративни клиенти на “АТС” са : Бизнес клуб “VISA”, ПОК”Доверие”, Брокерска къща “Елана”,”Оптима”-представителство на “Картие”, “Йомекс”,“Кронос” и др.. На тези фирми “АТС” предоставя туристически услуги, хотелски резервации и самолетни билети с 5 – 6% отстъпка от комисионната.

Външният пазар , или т.нар. входящ туризъм не е достатъчно разработен от “АТС”. Причината е ,че повечето чужди партньори поставят условие при сключване на договор да им гарантираме контингент, преди всичко в кк”Албена”, при това в активен сезон.

На този етап това е невъзможно. “АТС”ЕООД е оторизирана да продава “Албена” само на български пазар. Този факт се отразява негативно на партньорския ни имидж. По същия начин са поставени и взаимоотношенията ни с друг добър наш партньор – “Соколец” –Боровец.

Всеизвестна истина е , обаче, че една туристическа агенция печели ,когато развива в еднаква степен и входящ и изходящ туризъм.

Проблем е, че на този етап “Албена Турист Сървиз” не може да си позволи да договорира твърди контингенти, както в България ,така и в чужбина, поради липсата на оборотни средства и невъзможност

да предплати заявения леглови контингент. Това практически лишава фирмата от възможността да реализира по-висок процент комисион и съответно - по-голяма печалба.

От м. ноември “АТС” има договор за обслужване на туристите на

BG TOURS в България и продажба на техните програми и самолетни чартъри. Агенцията успешно работи и с туроператор от Малта – MARIANNA.CO.LTD.


Материала е изпратен от: Meymin Aliev Saliev
Изтегли материала