Петък, 28- ми Януари
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на фирма Як Цедрус


I. Описание и обща информация за инвестиционния проект.Настоящия инвестиционен проект има за цел организиране на производство, с последващ експорт и реализация на европейския и вътрешния пазар на “федер лайсни”.

1. Основните моменти в този проект са:

  • Внос, монтаж и пускане в експлоатация в България, на първата специализирана за производство на този вид продукти, машина от Италия!

  • Насрещен износ на готовата продукция за Италия, съгласно подписаният договор за експорт в размер на 648 куб. м. “федер лайсни” на обща стойност 466 560 евро, годишно!

  • Продажби на вътрешния пазар на същия продукт в нарастващи количества до 360 куб.м. на стойност 421 000 лв. през третата година, съгласно договорени доставки с потребители и дистрибутори на местния пазар.

2. Същност на продукта:

“Федер лайсните” са продукт с важно настояще и голямо бъдеще. Същите се използват широко в съвременното мебелно производство, но основното им приложение е за рамки на придобилите популярност в последно време анатомични легла (матраци и др. подобни). Изработват се от слепени по специална технология “лайсни”, с дебелина до 1,7 мм и състоящи се от няколко пласта брезов или буков фурнир. Тази технология ги прави екологично чист продукт, с възможност да “федерират”, което пък обуславя тяхната висока степен на анатомичност!

“Федер лайсните” в момента са “хит” при продажбите на различните видове анатомични легла на европейските и на световните пазари! Поради екологичната си същност и доказан здравословен ефект върху човешката анатомия, този продукт ще остане основен градивен елемент в мебелното производство и в обозримото бъдеще!


Материала е изпратен от: Тинка Ботева
Изтегли материала