Събота, 28- ми Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на фирма за дамско облекло


Резюме


Настоящата разработка представлява бизнес план на Fashion Victims ООД – една от оснoвните фирми - производителки на висококачествени, луксозни и елегантни дамски облекла в България. За реализация на произвежданите изделия фирмата може да разчита не само на собствената си търговска мрежа, но и на множеството си бизнес-партньори, както от страната, така и от чужбина.

Нейната обществена значимост се обуславя не само от факта, че предлага елегантни и качествени стоки на българския пазар, осигурявайки сравнително голям прцент от работните места в региона. Fashion Victims ООД спомага за изграждането и утвърждаването на българските шивашки изделия като стоки с изключително високо качество, подходящи десени, отлично съчетание на цветовете, безупречна кройка , следващи последните тенденции в модата. Свидетелство за това са получените отличия на изложението за дамска мода в Санкт Петербург през пролетта на 2002г.


Цел-предназначение


Тя намира отражение в точното определяне на нуждите и потребностите на своите клиенти от дамско облекло и задоволяването им чрез предлагане на един подходящ продукт – елегантни и качествени български стоки, предлагани в луксозни, специализирани магазини, в които квалифицирани и опитни продавач-консултанти помагат на клиентите да направят най-добрия избор.


Мисия


Fashion Victims ООД се стреми да дари всяка жена с най-доброто и най-подходящото за нея облекло, което да създава усещане за комфорт и красота, изпълвайки я с увереността, че изглежда неотразима и безупречна по всяко време и на всяко място.


Визия


Fashion Victims ООД смята, че е необходимо да поддържа и увеличава рентабилността и растежа на дейността си, като по този начин тя ще заеме силни стратегически позиции на пазара на висококачествено и елегантно дамско облекло.Предназначение на предприятието, компетентност


Фирма Fashion Victims ООД е регистрирана в град Плевен. Тя разполага със собствена търговска мрежа, състояща се от 5 магазина, разположени в Централна България. Slim Line (Тънка линия) е регистрираната търговска марка, с която е известна веригата от магазини на фирмата. Предлаганите в тях дамскси облекла са висококачествени, луксозни и почти изцяло българско производство Част от тях са произведени с български платове, друга – с висококачествени немски и далекоизточни копринени платове.

Магазините са с адекватен на предлаганите от тях стоки вид – атрактивно външно оформление, привлекателен интериор, обслужвани от опитни продавачки и подходящо аранжирани. Цените на фирмата са сравнително високи, което е в съответствие с останалите елементи на маркетинг микса на фирмата. Разположението на магазините в централните части на градовете Плевен, Ловеч и Горна Оряховица спомага за утвърждаване на имиджа на фирмата като предлагаща стоки за хората с висок социален статус, стил и доходи.

В близко бъдеще фирмата предвижда използването на компютърната мрежа Интернет за закупуването или използването на последни модели или разцветки на дамски сака, ризи или аксесоари към тях, разпространявани от световноизвестни производители. Освен като източник на информация, електронната техника във фирмата ще се използва и за качественото разкрояване на платовете, моделиране на десени и симулиране на различни модели.


Материала е изпратен от: Таня Василева
Изтегли материала