Пон, 6- ти Април
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на Мизия СтилI ГЛАВА. АНАЛИЗ НАФИРМЕНА ДЕЙНОСТ1. История на фирмата


Историята на “ Мизия стил” Плевен води началото си от 1962 година , когато двата цеха – на промкомбинат “Орлов” и ТПК “Прогрес” се обединяват в ново конфекционно предприятие.

Завода започва своята дейност с 600 работника, от които се излъчват първите кроячи, майстори бригадири и др. В производството се внедрява поточна – синхронна организация, която спомага за по – голямо разпределение на труда. През 1985 година е доставена и пусната в действие високопроизводителна линия за мъжки панталони. Внедрени са линии за дамски манта и мъжки балтони . Бригадирите работят по нови технологии и организация на работните места.

С решение № 1690 от 28.08.1990 г. По ф.д. 1523/90 на основание чл. 11 ал.2 от указ № 56 за стопанската дейност Плевенския окръжен съд регистрира фирмата като ДФ “ Мизия стил “ЕАД със седалище гр.Плевен и предмет на дейност: производство на връхно и горно дамско, мъжко и детско облекло; производство на бутикови облекла, по еталон и по поръчка; търговия с промишлени стоки, експортна и импортна дейност, реклама и др.

С решение №1159 от 15.04.1994 г. по РМС № 17/16.03.94 г. Плевенския окръжен съд пререгистрира фирмата като ЕАД, като уставния капитал се увеличава на 85 732 000лв.

На 24.04.1996 г. Плевенския окръжен съд пререгистрира фирмата като “Мизия стил” АД.

В момента преобладаващата част от производството на завода е ишлеме, полуишлеме и малък процент собствено производство.2. Анализ на продукта


Продукцията, която произвежда и предлага “Мизия” на вътрешния и външния пазар е модерна конфекция от мъжки и дамски костюми, сака, панталони, дамски поли, блузони, манта и мъжки балтони. Предприятието произвежда продукция на ишлеме, полуишлеме и разработва собствена колекция като поръчките на ишлеме и полуишлеме се приемат и изпълняват само за чуждестранни фирми, тъй като българските клиенти не са в състояние да запълнят капацитета на завода. Чуждестранните фирми възлагат поръчките си на предприятието залагайки на високото качество на изработка, авторитета и коректността при изпълнението на поръчките, евтината работна ръка в сравнение с техните стандарти и качествените материали влагани в производствения процес.


Материала е изпратен от: Vanesa Petkova
Изтегли материала