Събота, 21- ви Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на Млекана ООД


Резюме

Настоящият бизнес- план разглежда възможността фирма “Млекана” ООД да разшири своята дейност и да започне производството на топено сирене. Продуктът ще се предлага в разфасовка от по шест триъгълни парченца в кръгла кутийка.

Асортиментът ще се състои както от някои традиционни комбинации на топено сирене с различни пълнители и подправки (гъби и шунка), така също и някои нови- мариновани краставички, орехи и къри. За производството на топено сирене ще се използва суровина на фирмата, което ще осигури качество на продукта и по- ниски разходи.

Фирма “Млекана” ще разчита на качеството на продукта и по- ниската цена за реализацията му на пазара. Идеята на фирмата е, след като наложи на пазара някои основни разновидности на продукта постепенно да пусне на пазара нови, за да задоволява различните вкусови предпочитания на потребителите. След няколко месечна работа над този проект нашият екип стигна до извода, че фирма “Млекана” ООД раполага с необходимите знания и суровини за реализация на проекта. Общата сума необходима за финансиране на проекта е 10 240 000 лева при срок на възвръщаемост 1 година като фирмата ще осигури около една трета от тях. Производството на топено сирене ще бъде включено в производствената програма на фирмата и ще се управлява от главен инженер по производствената дейност, а организирането му ще се осъществи от началник на цеха.

Снабдяването, дистрибуцията и рекламата за новия продукт първоначално ще бъдат включени към съответните дейности на фирмата

По настоящем конкуренти са фирми вносители на немски и френски топени сирена. Такива са:

ЕТ “Зенит-46”, “Спасови Комерс” ООД, и “Новел Ваш” ООД и други.

Настоящият екип предвижда 3-годишен срок на възвръщане на инвестициите.

История на фирмата


Материала е изпратен от: Meymin Aliev Saliev
Изтегли материала