Сряда, 23- ти Септ.
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на Млекана ООД


За тази цел нашият екип предвижда периодично да пуска на пазара с нови, неизползвани до сега пълнители - маслини, чубрица, салам, леко лютив червен пипер и др. Тези разновидности, които бъдат одобрени от потребителите, ще бъдат включени в производствената програма на фирмата.

Като начало нашият екип предвижда производството да започне с 5 разновидности - с кисели краставички, с гъби, с шунка, със сметана и с къри. При производството им фирмата се съобразява със съответният стандарт. Според БДС 659 - 54 топеното сирене има цвят, както на външната така и на вътрешната разрязаната повърхност кремав да кремавожълт, еднороден в цялата маса, без странични отенъци. Вкусът на топеното сирене трябва да бъде нежен, специфичен, приятно солен, свойствен за иазходните суровини. Масленоста на сухото вещество трябва да бъде в съответстие с типа на сиренето. Консистенцията му трябва да бъде добре свързана, леко мажеща се, не много мека и лепкава. Зрелият продукт е със специфичен и приятен мирис, със съдържание на NaCl - 1,5 - 2,5%. Водното съдържание е в зависимост от маслеността:

  • Високомаслено - до 50%

  • Средномаслено - до 55%

  • Нискомаслено - до 60%

Готовият продукт се съхранява в производствени опаковки в сухи и добре проветрени помещения при температура не по- висока от 8 - 10°С, най - добре при 0 - 2°С и не по - ниски от минус 2°С.

Възоснова на този стандарт е направена експертна оценка на характеристиките на новия продукт в сравнение с някои от конкурентните, които присъстват на варненския пазар. Използвани са 5 бални оценки.

характеристики марки

цвят

еднородност на цвета

вкус

масленост

свързаност на консистенцията

дали е мажеща се косистенция

мекота и лепкавост

“Млекана”

5

5

5

5

4

4

4

“Ла ваш кири”

5

4

5

4

4

4

4

“Президент”

5

5

5

5

5

4

5

“Ле бон ваш”

4

4

5

4

5

3

4

”Хохланд”

5

5

5

5

4

5

4


Този анализ показва, че топеното сирене на “Млекана” е напълно конкурентноспособно. Основните му предимства са: високо качество, ниската цена и голямото разнообразие на асортимента.

Пазарът


Материала е изпратен от: Meymin Aliev Saliev
Изтегли материала