Четв, 6- ти Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Бизнес план на нощен клуб3. Описание на стопанската дейност

3.0 Описание на стопанската дейност

Появата на зоната, на Главната улица, е уникална възможност за модерно тематично заведение. Основните предимства на този проект са местоположението - развита централна градска част, и липса на пряка конкуренция. Заведението е решение на липсата на социална атмосфера и заведения за публиката между 21 и 35 години в града. Така също приходите от забавленията ще остават в града.


Заведението ще се специалазара в тематични вечери, игри и казино, и ще предлага бира, вино и богат асортиминт от спиртни и коктейлни напитки. Също така ще предлага безалкохолни напитки, а менюто ще се състои предимно от аперитиви с цена от шест до девет долара. Работното време в началото ще бъде от 23 до 2 ч., четири вечери в седмицата. Пазарната ниша са местните и хората от околните градове.


4. Обобщен маркетинг план

4.0 Обобщен маркетинг план

Управленската концепция за Нощния клуб е приета и е одобрено откриването на заведение в новата централна градска част. Този търговски център се разпростира на 138 акра и очакванията са потока от хора да нарасне. Отриванато на кино и театрален салон в този комплекс допълнително налага наличието на такова заведение.


Нощният клуб ще заеме площ от 10 000 кв.м. Административния офис ще бъде в сградата. Капацитета на диско клуба и бара е за 750 души. Нарастващото и младо население са целевата потребителска група, която ще бъде спечелена с разнообразнието от услуги, модерен дизайн, аудио и видео системи и тематични и атрактивни зали и барове.


4.1 Пазарна сегментация

Три са основните пазарни сегменти. Те разбира се не обобщават и не визират всички потенциални клиенти.


1. Млади професионалисти без деца - близостта до комплекса от театри и кина привлича неомъжени и млади двойки. Независимо дали говорим за група приятели или двойка, отишла на кино заедно, те преди или след това се нуждаят от място, където могат да хапнат и да изпият по едно питие.


Материала е изпратен от: Таня Василева
Изтегли материала