Събота, 21- ви Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Дисрибуционна политика


При превоза продукти фирмата може да избере пет начина на транспортиране в границите на достъпните традиционни варианти:

  • Железопътен транспорт

Използва се преди всичко за превоз на големи количества на големи разстояния. По правило то е екологично чисто транспортно средство с блогоприятни разходи. Много важна предпоставка за рентабилността на този вид транспорт е наличието на ж.п. връзка при производителя (доставчика) и при клиента.

  • Автомобилен транспорт

Той е бърз, гъвкав и надежден при добри разходи. Позволява доставка “от врата до врата”. Около 60% от разходите са постоянни, поради което от съществено значение е организацията на товаренето и разтоварването.

  • Воден транспорт

Бавно, но изключително предпочитано транспортно средство за много големи разстояния и големи количества. Рядко позволява доставка “от врата до врата”. Голямо неудобство за сметка на ниските цени е това, че сроковете на доставка силно се колебаят и затова не могат точно да се планират.

  • Въздушен транспорт

Бързо и скъпо транспортно средство. Може добре да се планира; подходящо за средни и далечни разстояния при ограничено време и при бързо развалящи се продукти.


Материала е изпратен от: Пепа Димитрова
Изтегли материала