Вторник, 24- ти Септ.
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Други

Фирмена култура, системи на възнаграждение и мотивиране на персонала във фирма ЕТ „Салекс”


  • Ролята на отделните професии, специалност, работни места за реализиране на фирмени цели;


  • Установените традиции в заплащането, в фирмата, отрасъла и страната като цяло.


В настоящия казус ще бъде разгледана цялостната работна среда, фирмената култура на ръководния и обслужващия персонал както и системите за възнаграждение и мотивирането на персонала във фирма ЕТ”Салекс”  1. Характеристика на фирматаНаименование на обекта: “Saleks club kaffe


Адрес на фирмата: гр.Варна ул. “Крали марко” 14


Разположение на обекта: Заведението се намира точно зад операта ,на централно място в град Варна


Описание на обекта: Уютна атмосфера в екстравагантна обстановка. Два салона с комфортни и уникални мебели, голям бар, няколко високи маси, ВИП зона, и всичко това с приглушена светлина на фона на цветовата гама на заведението – червено, черно,бяло, метал и стъкло. Заведението предлага ежеседмични модни дефилета, конкурси, тематични вечери.Всеки месец се дава награда ВИП клиент за най- лоялните клиенти на бара. Менюто е богато и може да задоволи и най- взискателните посетители.Предлагат се много напитки, коктейли, свежи салати, сандвичи, торти, кремове и много други кулинарни изкушения.


Организационна структура: На върха на пирамидата на управлението стои собственика. В заведението има двама управителя / по един на смяна / и един помощник управител. Следват кухненския блок, който разполага с 3 готвачки на смени / по една на смяна /, 3 миячки / по една на смяна / и 3 помощнички / по една на смяна/. Зад бара на смяна има по 2-ма бармана и още 1 в пиковите часове / общо заведението се обслужва от 8 бармана/.Сервитьорките са 3 първа смяна , 2 междинна смяна и 7 или 8 за втора смяна/ в зависимост дали има специално събитие или е обикновен работен ден/. В заведението работят също така по 1 хостеса на смяна /общо 3 на смени/.Има и денонощна охрана – по един човек на смяна. Освен това на работа е винаги по една чистачка на смяна .


Материала е изпратен от: Райна Апостолова
Изтегли материала