stdClass Object ( [ddate] => 2019-01-18 05:43:35 [path_image] => [article_excerpt] => Иновации в международния бизнес УВОД Целта на настоящия курсов проект е да се анализира продуктовата и иновационна политика на съвременна българска фирма. За обект на своето проучване авторът на настоящия курсов проект не случайно избра Загорка АД, т.к. предприятието е водещо в отрасъла и с ясно изр [meta_keywords] => новаии,международния,новаии,международния,оящия,курсов,проект,продуктова [cat] => Международни Икономически Отношения(МИО) [cat_id] => 69 [scat] => 36 [art_id] => 1852 [title] => Иновации в международния бизнес [article_page] => 1 [article_html] =>

Иновации в международния бизнес

УВОД

Целта на настоящия курсов проект е да се анализира продуктовата и иновационна политика на съвременна българска фирма. За обект на своето проучване авторът на настоящия курсов проект не случайно избра Загорка АД, т.к. предприятието е водещо в отрасъла и с ясно изразена фирмена иновационна политика.


1. Кратко представяне на Загорка АД


Производството на пиво в Стара Загора води началото си от 1903 г. Посрещната с много интерес от старозагорци, след няколко години пивоварната попада под ударите на конкуренцията и спира дейността си.

Едва през 1918 г. фабриката отново започва да работи. Пивото на пивоварната печели бързо доверието на потребителите с доброто си качество, постигнато с помощта на специалисти - пивовари - българи и чужденци. През 1927 г., с учредяването на пивоварния картел, пивоварната в Стара Загора преустановява работа.

Възстановяването на пивоварната започва отново в 1954 г., за да произведе първото пиво Загорка на 6 aприл 1958 г. От тогава пивоварна Загорка измива дълъг път на развитие, разширение и рекoнструкция.

Днес старозагорската пивоварна е най-голямата като капацитет в България 1 млн хектолитра годишно. Тя е собственост на кипърската офшорна фирма Brewinvest, в която участие имат компаниите "Хайнекен" и Hellenic Bottling Company.

В периода от 1994г. до днес в предприятието са инвестирани общо около 60 млн. евро за обновяване на материално-техническата база и внедряване на нови инивативни технологии при производството на пиво за поддържане на високо качество и осъществяване на ефективен контрол. Свидетелство за това е полученият през 1998г. сертификат за качество ISO 9002, който беше защитен отново през изминалата година.

Иновационната и развойната дейност на фирмата са насочени към :

1. Подобряване на технологиите с цел да се запази качеството на предлагания продукт, което изисква значителни средства основно по отношение на технологията на бутилиране и съхранение на пивото. Пример за това е разработването на специалните каси, които позволяват

[url] => mejdunarodni-ikonomicheski-otnosheniq-mio [cpages] => 12 [image_path_1] => /images/noimage_660x260.png [image_path_2] => /images/noimage_150x150.png [art_id_redir] => 0 [fullname] => Мария Генчева [user_id] => 9104 )