Събота, 28- ми Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Как да започнем бизнес. Създаване на бизнес план


Как да започнем бизнес – създаване на бизнес планЗаглавие


Пишат се основните данни на фирмата като име, адрес телефон, електрона поща факс, Заглавие на бизнес плана и др. Тази страница трябва да е оформена добре, като дизайнът първото нещо върху което попада погледа на четящият.

Описание

Описва се какъв бизнес ще се развива, описание на продукти, пазари, какво прави вашият бизнес уникален. Трябва да се опишат характера на продуктите, местоположение на бизнеса, защо е избрано това местоположение.

Описание на законовата организация на бизнеса, най- честата правна форма е едноличен търговец. Описват се партньорите, Какви разрешителни и лицензи ще са нужни за бизнеса, кои разрешителни и лицензи са набавени, каква е вероятността да се набавят другите, как се вижда във времето набавянето на не набавените лицензи и разрешителни.

Типа на бизнеса дали производство на продукт, услуга, търговия или някаква смесица между всичките. Дали някой е развивал подобен вид бизнес преди.

Типа на продукта или услугата. Защо бизнеса ще е изгоден. Какви са възможностите за разширение. По кое време бизнеса ще бъде отворен. Какво знаете за бизнеса от личен опит, публикации, банкери и специалисти. основните цели които стоят пред бизнеса, защо сте решили да се захванете име но с този вид бизнес, и защо въобще сте се насочили към развитие на някакъв бизнес.

Описание на местоположението на бизнеса. Защо е избрано това местоположение. Местоположението на бизнеса играе решаваща роля в бизнеса. Трябва де се реши какво пространство е нужно на фирмата, в каква сграда.Най-често местоположението което се избира за бизнеса е в близост до клиентите, като трябва де се обсъди и другата алтернатива, дали някакво друго местоположение няма да е по-изгодно, например ако алтернативата на друго положение е по добра, трябва внимателно да се види какво е равнището на приходите и какво е равнището на разходите при различните местоположения на бизнеса, съпоставянето на приходите с разходите и избор на най-икономически съобразното местоположение.. Не е лоша да се предвидят и демографски тенденции, зависещи от местоположението. Дали ще се закупува недвижим имот или ще се взима под наем, предимствата и недостатъците на отделните алтернативи, защо е избрана именно тази алтернатива, с какво тя е по-добра от другите алтернативи.


Материала е изпратен от: Матей Йорданов
Изтегли материала