Петък, 28- ми Януари
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Други

Казус по международен банков мениджмънт


Доклад

от проведено маркетингово проучване on-line

(съкратен вариант)Млякото заема важно място в селскостопанската икономика на Европейския съюз. Над един милион производители доставят ежегодно 148 милиона тона мляко на стойност 41 милиарда евро по производствени цени. Млекопреработването осигурява около 400 000 работни места и генерира оборот от 120 милиарда евро. Мазнините и млечните протеини се оползотворяват при производството на сирена, масло и мляко за пиене.

Млякото е едно от основните селскостопански производства на Европейския съюз: над един милион стопанства в ЕС произвеждат ежегодно 148 милиона тона мляко на стойност приблизително 41 милиарда евро, което представлява 14 % от стойността на европейската селскостопанска продукция (ЕС-25, 2006 г.) . Над 60 % от говеждото месо, произвеждано в Европа, произхожда от млечното животновъдство. Европейският съюз е на първо място в света по производство на мляко (27 %) — преди Индия (20 %) и Съединените щати (16 %), и далеч преди Океания (5 %).

Млекопреработването осигурява около 400 000 работни места в Европа при общ оборот от порядъка на 120 милиарда евро. Суровото мляко, доставяно на мандрите, се преработва в широка гама продукти, предназначени за човешка консумация и за фураж или за промишлеността. Кравето мляко съдържа основно вода, лактоза, мазнини и протеини. Чрез отделяне на мазнините от протеините се получава масло и обезмаслено мляко, което служи главно за производството на обезмаслено мляко на прах и казеин.

Сирената, пресните продукти, кондензираното мляко и пълномаслените млека на прах се състоят както от мазнини, така и от протеини. Основното предназначение на суровото мляко е за производството на сирена, следвано от производството на масло и на мляко за пиене. През 2008 г. 46 % от протеините и 13 % от мазнините от мляко с произход от ЕС-27 са използвани за производството на сирене; за мляко за пиене са използвани 23 % протеини и 13 % мазнини, а за производството на масло 32 % от мазнините и практически никакви протеини. Следва да се отбележи, че при производството на масло се използва повече мляко, отколкото за производството на мляко за пиене. Все пак млякото за пиене представлява по-ефикасна крайна употреба, тъй като се използват едновременно протеините и мазнините на млякото.


Материала е изпратен от: Росен Атанасов Михайлов
Изтегли материала