Пон, 23- ти Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Комуникативни умения, печат


Комуникативни умения, печат


1. Прес съобщение за реално събитие.

Посещение на делегация на МАР / Международна асоциация за развитие/ в България

10- 15 декември` 2007

Прессъобщение: Мисия на МАР в България


Мисията на МАР, която бе на посещение в България през периода 110- 15 декември` 2007 г, проведе разговори с правителството на страната по отношение на възможностите за финансиране на програми за продължаващо обучение в страната.

Бихме искали да изразим благодарността си към българските власти за тяхното сътрудничество и гостоприемство.

Правителството на България провежда разумна фискална политика. В страната е налице макроикономическа стабилност, като дефицитът по текущата сметка на платежния баланс за 2007 г., обаче, се очаква да нарасне.

В страната има стабилна икономика, производителността нараства, но прилагането на различни реформи се забави през 2006 г.

Има напредък в някои области, като модернизирането на публичния сектор, но като цяло, съществуват или се отбелязват съществени проблеми в областта на образованието, а още повече в областта на продължаващото образование.

В страната има Оперативна програма, свързана с развитието на човешките ресурси, но според Министъра на финансите и Министъра на образованието, прилагането на отделни проекти, свързани с продължаващото образование е спряло поради липсата на средства.

Ето защо, през настоящата година, ще продължат преговорите с правителството на Република България за отпускане на кредит по програмите на МАР.


Материала е изпратен от: Йордан Ангелов
Изтегли материала