Събота, 21- ви Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Други

Курсова работа по статистика

Курсова работа

По дисциплина: Статистика
1. История на фирмата


Историята на “ Вива” ЕТ води началото си от 1990 година , след закупуването на цех за производство на сладкарски изделия.

Завода започва своята дейност с 600 работника. В производството се внедрява поточна – синхронна организация, която спомага за по–голямо разпределение на труда. През 1995 година е доставена и пусната в действие високопроизводителна линия за вафли и дребни сладки.

В момента преобладаващата част от производството на завода е вафли, бисквити и дребни сладки.


2. Анализ на продукта


Продукцията, която произвежда и предлага “Вива” на вътрешния и външния пазар, е вафли, бисквити, дребни сладки, кроасани. Предприятието произвежда продукция само за чуждестранни фирми, тъй като българските клиенти не са в състояние да запълнят капацитета на завода. Чуждестранните фирми възлагат поръчките си на предприятието залагайки на високото качество на работа, авторитета и коректността при изпълнението на поръчките, евтината работна ръка в сравнение с техните стандарти и качествените материали и суровини, влагани в производствения процес.

Годишния капацитет на предприятието възлиза на 900 – 950 хиляди броя опаковки. Фирмата работи с пълно натоварване на капацитета, който е договорен предварително на база крайна реализация.

Общия обем на продукцията реализирана на външния пазар е 98 %.

“Вива” ЕТ разработва своя сладкарска линия, която предлага на вътрешния пазар. Съотношението поръчки на поръчки за вафли и бисквити към собствено производство е 85 : 15 /този баланс се поддържа съзнателно от фирмата, тъй като ангажира по-малко оборотни средства/. Сравнително малкия процент на собственото производство обаче не означава слабо търсене на продукцията. Напротив високото качество на работа, качествените материали и суровини влагани в производствения процес и конкурентните цени, правят продукцията на завода много търсена и предпочитана на вътрешния пазар.


Материала е изпратен от: Красимир Йозов
Изтегли материала