Неделя, 31- ви Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Информационни технологии

Лична защита в ИнтернетЛ

глава

4


ична защита в Интернет

В предишните глави научихте за много от нещата, които можете да намерите в Интернет. Това е феноменален ресурс. Необходимо е обаче да разберете за някои от потенциалните опасности на Интернет и да разгледате начините да осигурите защитата си, докато се наслаждавате на изобилието на Интернет.

Найразлични хора по света ползват Интернет. В самата му природа е заложен известен риск, че някой може да проникне във вашата система. Един от най-често срещаните проблеми, които среща средният потребител е с хора, които проникват в компютъра му и го използват като база, от която осъществяват други атаки. Тези компютърни престъпници често използват компютъра на някой друг, за да прикрият самоличността си и да избегнат залавяне от властите.

Също така има и други видове заплахи, като например компании, които проследяват какво правите в Интернет, както и такива, които ползват Интернет, за да шпионират хората. Въпреки, че няма гаранции, че няма да имате проблеми със сигурността, има много неща, които можете да направите, за да се защитите докато ползвате Интернет. В тази глава ще разгледаме някои от тези методи.Frame2


Материала е изпратен от: Иван Стоянов
Изтегли материала