Четв, 6- ти Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Маркетинг на Coca Cola


4)Начин на подреждане на напитките, което се изразява в спазване поредността на разфасовките. Според логиката, че най-малката разфасовка се поставя на горните рафтове, а най-голямата – на долните с цел безопасност и удобство при покупката.

4.Промоционна политика.

Компанията Coca-Cola отдава огромно значение на елементите на промоционната политика: реклама, връзки с обществеността, насърчаване на продажбите и лична продажба.

Тя отдава най-голям приоритет на рекламата, на която в голяма степен дължи огромният си успех. Компанията непрекъснато припомня на почитателите си за своето съществуване и за своите продукти. Освен по телевизията и пресата, потребителите срещат рекламни надписи върху сгради, в заведения и на много неочаквани места.

Освен това за насърчаване на своите продажби Coca-Cola използва влечението на хората към киното, музиката, спорта като предлага безплатни билети за филми, концерти, спортни събития срещу капачки или етикети от бутилки Coca-Cola. Използват се и други средства като лотарии, премии-плюс и т.н.

Основното рекламно послание “Винаги Кока-Кола”, което компанията използва в целият свят има за цел да превърне напитката в част от живота и ежедневието на всеки свой потребител.


ІV.Маркетингова организация и контрол.

Маркетинговата организация влияе силно върху реализацията на маркетинговата дейност. Тя е свързана с разпределението на властта и отговорностите между отделните личности в маркетинговия отдел. Coca-Cola е утвърдила модерен маркетингов отдел, като не само той управлява маркетинга във фирмата, а цялото ръководство е възприело маркетинговите подходи като философия за управлението на фирмата. Това означава, че всички отдели във фирмата са свързани с маркетинговият.


Материала е изпратен от: Йордан Ангелов
Изтегли материала