Четв, 6- ти Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Маркетинг на Coca ColaІ.Описание, мисия и цели на разглежданата организация.

1.Организация на фирмата

Компанията Кока-Кола е световноизвестна фирма, лидер в производството и продажбите на безалкохолни напитки. В същото време тя е на трето място по продажби след General Motors и Microsoft в класацията на 500-те фирми с най-голям обем продажби. Компанията е успяла да превземе трайни позиции не само на американския пазар, където първо се разпространява, но и в много други страни по света като почти не е оставила незавоювани пазари. Благодарение на успешната си дейност тя съществува дълги години, продължавайки да разпространява своите продукти като най-предпочитаните безалкохолни напитки от хората по цял.


2.Мисия на фирмата

Мисията на компанията Coca-Cola е да внесе свежест и наслада в живота на потребителите си, превръщайки своите продукти в неразделна част от тяхното ежедневие.


3.Цели на фирмата

Основните цели, подчинени на мисията на компанията са: завоюване на стабилни и дълготрайни позиции на световните пазари; разширяване на пазарите и по-дълбоко навлизане в завоюваните вече пазари чрез увеличаване на пазарният дял; нарастване обема на продажбите; запазване имиджа на компанията. Изпълнението на всички тези цели ще доведе до нарастване на приходите и печалбата на организацията.


Материала е изпратен от: Йордан Ангелов
Изтегли материала