Неделя, 12- ти Юли
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Маркетинг на Coca Cola (Пловдив Ботълинг Къмпъни)


Нелоялни дистрибутори най-общо казано са тези, които извършват дистрибуция на местни безалкохолни напитки и Pepsi заедно с продуктите на Coca-Cola.

Дистрибуцията включва всички дейности при продажбата на напитките на Coca-Cola. Дистрибуторите от своя страна трябва да помогнат на Бутилираща Компания - Пловдив да доставя ефективно своите продукти. Дистрибуторите също така трябва да вземат решения относно своя пазар, продуктов асортимент и услуги, ценообразуване. Дистрибуторите, които не успеят да поддържат адекватни асортименти и запаси и да осигуряват задоволително обслужване, са заплашени от “прескачане” от страна на Компанията. Добрите дистрибутори от друга страна възприемат маркетингови концепции и разпределят своите разходи ефективно.


Комуникация


Съвременният маркетинг изисква нещо повече от разработването на добър продукт, атрактивното му оценяване и осигуряването на достъп на клиентите до него. Компанията трябва да поддържа връзка както с настоящите, така и с потенциалните си клиенти. В Бутилираща Компания - Пловдив, връзката между дистрибуторите и настоящи и потенциални клиенти се осъществява от отдел “Продажби”. Хората, които работят в този отдел са лицето на компанията. Ето защо, на първо място Компанията държи много на външния вид на служителите от търговския отдел.

Маркетинговите комуникации са едни от четирите основни елемента от маркетинговия микс на компанията. Специалистите по маркетинг трябва да знаят да използват рекламата в насърчаването на продажбите, директния маркетинг, връзките с обществеността и персоналните продажби, за да доведат до знанието на клиентите съществуването и стойността на продукта.


Материала е изпратен от: Пепа Димитрова
Изтегли материала