Четв, 6- ти Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Маркетингова политика на McDonalds в България


Според мен разлика в поведението на американската фирма в България няма. Налице са всичките гореизброени стратегии за завладяване на българския пазар: продуктова диференциация, съответстваща на богато нюансираното потребителско търсене, еднотипност на продукта в съчетание с високо качество и имидж, стремеж към ниски производствени разходи.


  1. С какви методи, форми и средства и с какъв маркетинг инструментариум McDonald's постига начертаната маркетинг стратегия и какво стои в основата на успеха на компанията?  • Диференциран продукт- хамбургери със говеждо, телешко, пилешко месо и риба; богата гама от безалкохолни напитки; кейкове, сладоледи, други десерти; алкалоидни напитки; възможност за наемане на зала за детско парти, която е с приказен интериор; възможност за преглед на най- четените български ежедневници, които стоят на разположение на всеки безплатно. На всичко това се дължи многообразната по възраст и желания клиентела.

  • Гъвкава ценова политика- поддържането себестойността на продуктите на равнище, позволяващо трайна конкурентоспособност, налага въвеждането на различни цени: обща цена за определено меню, по- ниска цена при покупка на комбинация от продукти, различни ценови намаления и др. McDonald's прилага ценова стратегия, основана на лидерство в общите разходи, т.е. конкурентите предимства се търсят във възможностите за по- ниски цени в сравнение с конкурентите на основата на минимизиране на производствените и маркетинг разходите7.


Материала е изпратен от: Пепа Димитрова
Изтегли материала