Четв, 6- ти Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Маркетингова политика на McDonalds в България


Ефективно сегментиране- McDonald's е открил и прави всичко възможно да задоволява колкото се може по- добре потребностите на следните сегменти:

  • Сегмент непушачи- за тях се създава специфична приятна атмосфера на чистота и уют, като за тази цел никъде в търговските помещения няма пепелници. Пушенето е разрешено само навън, през лятото.

  • Сегмент деца- това е основен за компанията сегмент, за привличането на който се създават специални детски менюта с играчки- герои от актуални и известни на децата анимационни филмчета, сменящи се всяка седмица. Колекционирането е важен елемент от създаването на привързаността на детето към фирмата. Освен това се оборудва специална зала за игра с приказен интериор вътре в заведението, а в прилежащите площи винаги има игрална площадка с катерушки, пързалки, надуваеми замъци за скачане и т.н.

  • Сегмент притежатели на лични автомобили- с оглед на това, че автомобила е широко навлязъл в нашия живот, за привличането на този тип потребители McDonald's винаги отделя широки площи за паркинг. За целта функционира и McDrive, т.е. отдел, където направо от автомобила шофьорът може да си купи бургер.

  • Сегмент лица с ниски и средни доходи- стана дума вече за относително ниските цени на продуктите.

  • Сегмент делови хора с ограничено свободно време- за тях McDonald's е създал прочутата с бързината и коректността си технология на обслужване.


Материала е изпратен от: Пепа Димитрова
Изтегли материала