Събота, 21- ви Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Международен маркетинг


Международен маркетинг


1. Как оценявате ефективността на постиженията на въпросните фирми като метод за позициониране на продуктите им в съзнанието на потребителите

Въздействието чрез промяна на марката е изключително ефективно, особено за продукт като Кока - Кола, които има съответните позиции на пазара. Марката е наименование, цвят, знак или изображение, които различава продукта от конкурентните. Тя позволява той да се диференцира сред останалите, особено, когато притежава уникални характеристики или свойства и се отличава с високо качество. Марката е важна и за потребителите, тъй като им помага да идентифицират и познават продукта, както и организацията, която го предлага, като асоциациите, които те правят посредством това обозначение, също добавят стойност и ползи към основното предназначение.

Въздействието на индийската рекламна кампания, също се оценява изключително благоприятно.

Народопсихологичните теории оказват влияние не само върху потребителското поведение. Нещо повече, те оказват много силно въздействие върху рекламната практика. Поради тази причина е желателно рекламата да се съобразява с народопсихологията на таргет групата, т. е. с онези качества, които се явяват като характерни черти на нацията.

По отношение на рекламната кампания на пенсионния фонд, която се оценява като най – слаба, следва да се каже, че тя е ориентирана към младите хора, но би следвало да залага и отчита и следните фактори, за да бъде успешна:

Личностни фактори

  • Пол и възраст

  • Жизнен цикъл

  • Икономическо положение

  • Образование и професия

  • Индивидуалност и его

  • Стил на живот


Материала е изпратен от: Петър Альошев
Изтегли материала