stdClass Object ( [ddate] => 2019-02-06 04:09:10 [path_image] => /ufiles/2/148/154233/mejdunaroden-marketing-14-2.png [article_excerpt] => Международен маркетинг 1. Как оценявате ефективността на постиженията на въпросните фирми като метод за позициониране на продуктите им в съзнанието на потребителите Въздействието чрез промяна на марката е изключително ефективно, особено за продукт като Кока - Кола, които има съответните позиции на п [meta_keywords] => международен,маркетинг,как,оценявате,ефективността,постиженията,въпросните,фирми,като,метод [cat] => Маркетинг [cat_id] => 68 [scat] => 36 [art_id] => 154233 [title] => Международен маркетинг [article_page] => 5 [article_html] =>

Основните пазари на продукцията са България, Турция, Гърция, Румъния, Египет, страни от Централна Европа, Близкия Изток и бившите Съветски републики.

Тъй като пазарът на бои, лакове и лепила е изключително конкурентен и предпочитанията на потребителите са променливи, гъвкавостта на компанията по отношение на навременното реагиране на промените е от решаващо значение за запазването и разширяването на съществуващия пазарен дял. Тези продукти се продават предимно въз основа на ниска цена или високо качество, но от голямо значение са и създадения имидж и търговска марка, и развитата дистрибуторска мрежа.

Оргахим провежда дългосрочна маркетингова стратегия и по-специално широката рекламна кампания. Приоритет се дава на инвестиране в изследвания на пазара, мониторинг на възприемането на продуктите на Оргахим от клиентите и реакция на конкуренцията.

Целите на ръководството в дългосрочен план включват увеличаване на пазарния дял, разработване на нови пазари чрез налагането на нови търговски марки и серии продукти и навлизане на Европейския пазар. В изпълнение на целите дружеството има свои представителства в Торино, Италия и Скопие, Македония и учреди дружества с ограничена отговорност в Италия, Украйна, Сърбия и Грузия, като при това, дружеството има и много богата PR дейност в посочените страни.

Така например, Оргахим АД получи специалната награда от Международен конкурс за корпоративна социална отговорност. Компанията бе отличена в категорията „Иновативен и обществено значим проект” за програмите си, реализирани със Старозагорския затвор в посока обучение и професионална реализация на затворници с присъди в лек режим и Националния проект за подкрепа при обучение на учениците от 34 професионални гимназии по строителство, реализиран съвместно с Министерство на образованието и науката. Програмите имат дългосрочен социален ефект и са едни от най-добрите примери за успешно партньорство между бизнеса и държавните институции.

[url] => marketing [cpages] => 9 [image_path_1] => /ufiles/2/148/154233/mejdunaroden-marketing-14-2-1.jpg [image_path_2] => /ufiles/2/148/154233/mejdunaroden-marketing-14-2-2.jpg [art_id_redir] => 0 [fullname] => Петър Альошев [user_id] => 16292 )