Вторник, 13- ти Април
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Други

Модел на пазарни ценни книжа


Модел на пазарни ценни книжа

През първото полугодие борсата въведе в експлоатация и втора 30-канална ISDN линия, с което практически осигури възможността за извършване на дистанционна търговия от всички борсови членове.

Най новата услуга на БФБ-София -факт от началото на месец март 2003г. е системата за он-лайн поръчки на клиенти на членовете на борсата. Тази услуга, превъплатена в системата COBOS (Client Order-Book Online System) позволява на крайните клиенти на инвестиционните посредници да подават своите поръчки по електронен път посредством уеб-базиран терминал към своите брокери, които отново по електронен път да ги потвърждават в системата за търговия на борсата. Използвайки тази услуга клиентите, които имат възможността и знанията да управляват собствен портфейл, могат да го правят по максимално удобен начин и при усещането че търгуват директно в системата, без посредничеството на брокер. Клиентският терминал на COBOS дава достатъчно информация в реално време на потребителите, позволяваща им да вземат инвестиционно решение.

На база на решение на Съвета на директорите от 13.06.2000 г. са разработени правила за изчисляване на индексите на БФБ-София и от 23 октомври 2000 г. започна официално изчисляването на индекса SOFIX.

Ежедневно, след приключване на търговската сесия се изчислява индексът SOFIX, който представлява съотношение на сумата от пазарната капитализация на дружествата, включени в него към текущия ден и сумата от пазарната капитализация на същите дружества към предходния ден.

Предвидено е в индекса да се включват найликвидните акции от емисиите, търгувани на регулираните пазари, отговарящи на следните условия:


Материала е изпратен от: Минка
Изтегли материала