Пон, 13- ти Юли
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Оценка на целевите пазарни сегменти на хотел Глория


  1. Кратка характеристика на хотел “Глория”

  1. Разположение

“Глория” е хотел с утвърдена категория две звезди. Разположен е в центъра на курортен комплекс “Св. Св. Константин и Елена”, на около 200 метра от плажната ивица, в непосредствена близост до “Гранд Хотел Варна” и до търговската част на комплекса. Намира се на 8 км от Варна, на 20 км от международно летище “Варна” и на 9 км от КК”Златни пясъци”.

Хотел “Глория “ изящно се вписва в ландшафта на красивия парк от акациеви дървета около него. Това допринася за дългогодишно изгражданият му имидж на тих и спокоен хотел, предпочитано място за пасивен отдих и рекреация.

  1. Кратка фирмена история

Хотел “Глория “ е построен през 1965 г., при втория етап от изграждането на курортния комплекс, носещ по това време и до 1993 г. името “Дружба”. До 1996 г. хотелът е държавен и посреща главно туристи от Западна Европа- предимно от Германия, а също и от Англия, Швеция, Норвегия. От Източна Европа основно почиват туристи от бившия СССР.

Хотелът е собственост на Държавна фирма “Св. Св. Константин и Елена”, която през 1996 г. отдава хотела за съвместна експлоатация на фирма “Глория Турс” АД. Статутът на акционерното дружество е със смесен характер- 75% частно и 25% държавно участие, в лицето на фирма “Св. Св. Константин и Елена”. Съгласно търговския закон срокът на съвместната експлоатация е 30 години.


  1. Категория и капацитет

Хотел “Глория “ е лицензиран от Министерството на търговията туристически обект, категория две звезди.


Материала е изпратен от: Стоян Захариев
Изтегли материала