Вторник, 19- ти Януари
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Информационни технологии

Описание на предметната област


Описание на предметната областФирма НЕКТОН притежава собствени бригади и разпределенеи в тях работници.

Дейността и е свързана с разпределянето на работници по бригади и бригади по различни обекти.

Разпределянето става след заявка на даден обект и проверка за свободна бригада/и.

За разлика от останалите строителни фирми, фирмата не поема конкретен обект за изпълнение от начало до край, а само определени етапи и дейности от този процес. В базата се съхранява информация за всеки от работниците Име, лични и професинални данни, съхранява се информация за всяка от бригадите Брой заети работници, максимален брой заети, вид и т.н. Базата от данни съхранява информация и за всеки от обектите, в които фирмата има разпределени бригади Адрес, етап, име. След наемането на даден работник той се разпределя към бригада, в зависимост от неговите професионални данни. Всяка от бригадите е причислена към определена група бригада. Във всяка от групите може да има няколко различни бригади. Фирмата може да изпраща различни и много на брой бригади на даден обект на различни етапи от неговото строителство.

За всеки от работниците се съхранява информация за работените от него часове и дни.

За всяка от бригадите също се съхранява информация за общото работено време.

Един работник и една бригада в даден момент могат да бъдат само на един обект. Обектите се намират в отделни части на град Варна, където е и офисът на фирмата.

Базата не съхранява информация за образуването на заплатите на работниците, както и за материалната база, която ползват бригадите при разпределението им към даден обект.

Базата от данни помага за по лесното управление на човешките ресурси във фирмата и дава добра основа на мениджмънта за вземане на конкретни решения, свързани с тях.

Базата от данни не е сложна така, че с нея може да борави всеки, имал допир с Бази от Данни.


Материала е изпратен от: Стефчо Иванов Георгиев
Изтегли материала