Четв, 28- ми Окт.
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Педагогика

План-конспект за ДГ-1група


-Сега слушайте внимателно,защото ще ви обясня как да направите вашите фенерчета.

  • Вземате гланцовата хартия,която има форма на правоъгълник и я прегъвате на две по дългата и страна.

  • После направете разрези от страната на сгъвката по цялата дължина.Старайте се разрезите да бъдат на еднакво разстояние един от друг и да не стигат до края на хартията.

  • След това разтворете.

  • Оформете фенерчето като залепите правоъгълника по по-тясната му страна.Залепването става с помоща на лепило и четчица.Внимателно нанасяйте лепилото на тънък слой по цветната страна на хартията!Притиснете!То не бива да излиза навън,защото ще нацапа фенерчето.

  • Накрая вземате лентичката,която ще бъде дръжката на вашето фенерче и внимателно я залепвате за вътрешността на тялото,като се стараете краищата й да бъдат едно срещу друго.

  • Внимание!!!Лепилото,което ще поставите на лентичката също трябва да е от цветната страна на хартията и да е в малко количество.Притискайте внимателно!

-Готово! Всички ли разбрахте как да направите своето фенерче?

-Да.

-Добре,но преди да започнете работа нека припомним правилата за безопасна работа. -Работи внимателно с ножицата, -Не я размахвай пред лицето си и тези на приятелчетата си. – Пази пръстите,очите и косата!!!Върховете на ножицата трябва да сочат само към хартията. –Работи чисто с лепилото и го дръж далеч от лицето си.

-Може вече да започвате работа.Успех!

ПРАКТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ:

Децата работят самостоятелно,като учителя се стреми да обърне внимание и да помогне,ако се наложи на всяко едно от децата.Материала е изпратен от: NONKA
Изтегли материала