Вторник, 24- ти Септ.
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Други

Планиране и развитие на кариерата


Планирането на кариерата е процес, при който се осъзнават личните умения, качества и, познания, мотивация и други характеристики, събира се информация за възможностите и избора за работа, поставят се конкретни цели за постигането на успех в кариерата, изработва се конкретен план за постигане на тези цели.

Развитие на кариерата е серия от дейност, които имат за цел установяването, развиването, успеха и обогатяването на камерата.

Правилното планиране на кариерата се основава на определянето на професионалните цели – бъдещите длъжности, към които човек се стреми по пътя на кариерата си. За някой хора, придвижването на тези длъжности е свързано с разработването на предварителни планове и стратегии, други разчитат на късмета си, но въпреки, че той помага в някой случай, правилното образование, опит, способности и тяхното правилно развиване, са необходими условия за създаване и развиване на кариерата. За реализирането на поставени в областта на професионалното развитие цели, важно значение има планирането на кариерата. Човек, който съставя план за постигане на целите в областта на кариерата се справя по-добре. Процесът помага на хората да осъзнаят възможностите си съобразно способностите си и да бъдат по-удовлетворени, ако благодарение на планирането успеят да постигнат поставените цели.


Материала е изпратен от: Дончо Филчев
Изтегли материала