Събота, 28- ми Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Политика за развитие на продукта


Политика за развитие на продукта

/На примера на хранителни добавки АкваСорс/

Увод

Независимо от това, каква е степента на новост на стоката, от зараждането на идеята за нея до снемането й от производство и продажби, тя се възприема по различен начин от своите производители и потребители. Този период на живот на стоката се нарича жизнен цикъл - по аналогия е жизнения цикъл на биологичните организми. Жизненият цикъл се интересува не само от продължителността на пазарния живот на стоката, но и от измененията, които тя претърпява по време на своя живот. В общи линии, разнообразието на маркетингови стратегии, тактики и политики, наличието на висока конкуренция на пазара, както и постоянно променящите се предпочитания на отделните потребители понякога правят трудно разграничаването на отделните етапи от жизнения цикъл на продукта, като при това, от съществено значение са подробности като маркировка, опаковка и пр на продукта, които са определящи при неговото развитие. В настоящата разработка ще се проследи развитието на продукт на българския пазар, като на кратко се систематизират отделните елементи на продуктовата политика.

1. Търговска марка на продукта

AquaSource е oснована oт водещи британски хомеопати. AquaSource е компания за директни продажби, която разпространява хранителни добавки. Продуктовата гама се основава главно на коластра и високо качествените храни като синьо-зелени водорасли от езерото Кламат и спирулина.

Продуктите на AquaSource се разпространяват в Европа чрез мрежа от над 40 000 независими дистрибутори, регистрирани в офисите на фирмата във Великобритания, Финландия, Гърция, България, Швеция, Хърватска, Естония и Русия. Продуктите се произвеждат основно във Великобритания. Използват се като пълноценна клетъчна храна, укрепват имунитета, пречистват организма от радиация, тежки метали и токсини, подобряват външния вид и дават допълнително енергия. Някои продукти са с органна и тъканна насоченост – например за мозъка, за черния дроб, за кожата, за костите и т.н., а други са универсални, т.е. полезни за целия организъм. Компанията има регистрирана търговска марка AquaSource, която е защитена и е белег за качество и утвърдено име в сферата на хранителните добавки.


Материала е изпратен от: Teodor Hristov
Изтегли материала