Четв, 6- ти Август
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Проучване и насърчаване продажбите на строителни продукти на фирма Стама ЕООД


2.1 Характеристика на “Стама” ЕООД – Габрово

Фирма “Стама” ЕООД Габрово е създадена от трима съдружници, които като еднолични търговци са били в консорциум. След разпадането му са образували три дружества с ограничена отговорност, като всеки от тях има дял във всяко едно от тях според вложения капитал. Другите две дружества се занимават с друга дейност. Едното произвежда газирани напитки, а другото е притежател на верига аптеки. По този начин собствениците се стремят да диверсифицират своя портфейл и да намалят общия риск за развитието на дейността си.

Основен предмет на дейност на “Стама” ЕООД Габрово е строителство на жилища, ремонтни работи в областта на строителството, търговия със строителни материали и др.

Основната дейност на фирмата е насочена в строителството на жилищни сгради, офиси, магазини, ремонт, поддръжка и други строителни операции.

В началото на строителната си дейност фирмата е изградила като главен изпълнител ЖСК “Бор” В. Търново, ЖСК “Зора”, група гаражи и магазини във В. Търново. Извършила е ремонтни работи на “Топлоцентрала” В. Търново, фирма “Абагар” и ВИК В. Търново.

През 1999 г. фирмата открива склад за строителни материали, като основни артикули са цимент, гипс, хидратна вар, хидроизолационен битум и др.

Фирмата е изградила дърводелски цех в с Батошево на ЕТ “Красен Милев”.

“Стама” ЕООД Габрово е регистрирана в гр. Габрово, но развива дейността си на територията на Велико Търново.

В настоящия момент фирмата разработва стратегия за производство на еднофамилни къщи за клиенти с по-добри финансови възможности. Стремежа на фирма “Стама” ЕООД е пълно задоволяване нуждите на широк кръг клиенти. Естествено основната насока на фирмата е намаляване на производствените разходи и увеличение на продажбите и печалбата за постигане на по-голям пазарен дял.


Материала е изпратен от: Димитър Михайлов
Изтегли материала