Четв, 21- ви Март
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Технически науки

Тиристор - значение и приложение17.Максимално допустим импулсен ток в права посока през управляващия електрод Іупримах. При съвременните маломощни тиристори този ток е 10-20 мА, при средномощните е 150-200 мА, а при мощните – 0,5-2 А.


18.Ток на удържането Іуд./Ін/.Това е минималният аноден ток на тиристора в права посока, при който е стабилно отпушен. При съвременните маломощни тиристори той е 1-20 мА, при средномощните е 50-300 мА, а при мощните – 100-500 мА.


19.Време за включване на тиристора t вкл. Това е времето от момента на подаване на управляващия импулс до момента, когато анодния ток достигне 90% от своята установена стойност. При съвременните средномощни и мощни тиристори то е 1-20ms, а при маломощните е под 1ms.


20.Време за изключване на тиристора t изкл.Това е времето от момента, когато анодният ток стане нула, до момента, когато тиристорът възстанови своята спираща способност в права посока. При съвременните средномощни и мощни тиристори това време е 20-150ms, а при маломощните е под 5ms.


21.Максимално допустима /критична/ скорост на нарастване на анодното напрежение в права посока /du/dt/ crit. Това е най-голямата скорост на нарастване на анодното напрежение на тиристора, при която той не се „самоотпушва” и работи стабилно. При съвременните маломощни, средномощни и мощни тиристори тя има стойност 5-100V/ms.


22.Максимално допустима /критична/ скорост на нарастване на анодния ток в права посока /di/dt/crit . Това е най-голямата скорост на нарастване на анодния ток в права посока, при която няма опасност от локални пробиви в преходите. При съвременните средномощни и мощни тиристори тя има стойност 5-20 А/ms.Материала е изпратен от: Олга
Изтегли материала