stdClass Object ( [ddate] => 2019-01-13 01:23:11 [path_image] => /ufiles/2/148/154134/upravlenie-na-prodajbite-10.png [article_excerpt] => Управление на продажбите 1.Длъжностна характеристика на служител, изпълняващ продажбени функции В настоящата разработка ще се представи длъжностна характеристика на служител, изпълняващ длъжността търговски представител. Това е важна длъжност за съвременните предприятия, като трябва да се каже, че п [meta_keywords] => управление,продажбите,длъжностна,характеристика,служител,изпълняващ,продажбени,функции,настоящата,разработка [cat] => Маркетинг [cat_id] => 68 [scat] => 36 [art_id] => 154134 [title] => Управление на продажбите [article_page] => 3 [article_html] =>

Отговорностите, присъщи за длъжността са:

Длъжността е пряко подчинена на търговския директор. При изпълнение на длъжността се осъществяват организационни връзки и взаимоотношения с търговските представители на другите райони, бранд мениджърите, шофьорите, доставящи стоки за съответната територия. Представителят осъществява контакти с представители на клиентите на дружеството в поверения му район.

Компетентността е както следва:

а)нормативните актове в областта на търговията с продукти на фирмата;

б)вътрешният ред и условията за продажба на крайни клиенти и търговци на едро, както и реда за отпускане на рекламни материали и инсталацията на допълнително оборудване;

в)компютърните системи за отчитане на заявките, поръчките и продажбите.


2.Анализ на търговски обект

В разработката ще се направи анализ на дейността на търговски обект – дилър на автомобили - Булвария Холдинг ЕАД.

Булвария Холдинг ЕАД е официален дилър на марка Chevrolet - производство на GM Daewoo, като разполага със самостоятелна материална база.

Фирмата предлага доставка на цялата гама автомобили Chevrolet, оригинални резервни части, гаранционен и извънгаранционен сервиз, включително и на абонаментна основа, продажба на автомобили на лизинг и чрез потребителски кредит на фирми и физически лица.

Булвария Холдинг ЕАД успява да изгради търговска мрежа и да създаде имидж на предприятие, което е насочено към оптимизирано (по-бързо и качествено) обслужване на клиентите. Структурата на фирмата е както следва:

[url] => marketing [cpages] => 9 [image_path_1] => /ufiles/2/148/154134/upravlenie-na-prodajbite-10-1.jpg [image_path_2] => /ufiles/2/148/154134/upravlenie-na-prodajbite-10-2.jpg [art_id_redir] => 0 [fullname] => Павлина Стоянова [user_id] => 14378 )