Събота, 28- ми Май
Referatite.org е архив от реферати, курсови и дипломни работи,

казуси, теми, есета и всичко необходимо на ученика и студента
ХИТОВИ РЕФЕРАТИ
Начало / Реферати / Икономика Маркетинг

Задание за маркетингово проучване


Задание за маркетингово проучване

/проучване на онлайн рекламните продукти на българския пазар/


A.Общо формулиране на заданието

Според водещи автори, мрежата се превръща във все по-привлекателен рекламоносител за рекламодатели, които могат да насочват кампаниите си по-точно и по-ефективно, отколкото при реклама в други медии.

Рекламата в интернет е пазар с висока стойност, който се очаква непрекъснато да нараства и желанието за контрол на част от този пазар предизвика многобройни сливания между интернет компании, както и други бизнес комбинации. Растящите приходи от продажба на рекламно пространство, по-специално чрез търсачки като например Google, Microsoft, Yahoo, българските dir.bg и други, към момента са силен стимул за развитие на онлайн рекламните продукти.

Всичко това налага изследване на възможностите на рекламния пазар в Мрежата. Настоящето проучване е насочено към маркетингово изследване на онлайн рекламния пазар у нас, като целта е да се идентифицира полезността на интернет рекламата за предприятие, което произвежда индустриални продукти, тоест, неговите клиенти са други предприятия.

B.Предварително проучване

В макро план, потреблението на Интернет като медиа непрекъснато нараства. Установява се разширяване на потребителските групи, свързани с интернет и ползването на различни, в това число и информационни продукти от мрежата. Трудно могат да се предоставят данни за развитието на интернет – пазара, просто защото, неговите потребители нарастват непрекъснато. Всичко това затруднява представянето на точни данни. Въпреки това, редица изследователски, статистически и други агенции правят проучвания, свързани с потреблението на интернет услуги, както и на рекламния пазар. В разработката, ще бъдат взети предвид данни на изследване на НСИ.


Материала е изпратен от: Миланка Димитрова
Изтегли материала